Grattis Åsa och Helene – våra två nya förstelärare

bild (20)Högstadiet på Helenelundsskolan har fått två nya förstelärare i matematik, Åsa Tegsten och Helene Brunström. Båda tycker att det känns roligt och spännande, Kärnan i uppdraget är att fortsätta vara de skickliga lärare, de redan är. Men Helene tycker att det vore kul att få något mer specifikt uppdrag om hur matematik-undervisningen kan utvecklas. För Åsas del, finns redan uppdraget. Hon är som bekant handledare i Mattelyftet.

Vi har naturligtvis redan skrivit om de här duktiga lärarna på HLDpedagog. Helene berättar om ThingLink som IUP här och Åsa berättar om hur hon använder självrättande test i undervisningen. Det senare är för övrigt den här bloggens mest lästa inlägg under 2014.

Läs också mer om Åsa och Helenes undervisning på deras egna mattebloggar

Helenes Mattesida och Fröken Åsa matematik.

Kommunen utlyste c:a 50 förstelärartjänster, samtliga var vikta till olika skolor och ämnen. Helenelundsskolan fick bara en enda tjänst den här gången. Den blev sedan två eftersom man tydligen insåg att Både Helene och Åsa uppfyllde alla skolverkets kriterier för en förstelärare.  Endast 36 av tjänsterna tillsattes.De resterande 14 tjänsterna kommer, enligt uppgift från vår skolledning, att utlysas igen. Inom kort kommer dessutom skolverket med årets anslag till nya tjänster. Så håll utkik och sök!

Vem vet, i år kanske kommunen utlyser en lektorstjänst också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s