ThingLink som IUP

Nu drar vi igång Hld-pedagog igen. Alla på Helenelundsskolan är som vanligt välkomna att dela med sig av sin undervisning, tips och idéer. Vi börjar med den inspirationsföreläsning för kommunens lärare som den brittiske lågstadieläraren Tim Ryland höll i förra veckan. Han presenterade mängder av  kreativa och roliga resurser som t.ex. Padlet,, Panoramanbilder och dataspelen Myst Exile och Epic Citadel. Alla  verktyg finns på hans webbplats.  Men hur proffsig och trevlig Tim och hans kollega än var, är det alltid en utmaning att  försöka göra något vettigt av alla tips i den egna undervisningen, när man är tillbaka på skolan.  Det är ju så mycket annat som kräver vår uppmärksamhet.

bild (9)
Helene visar kollegorna i arbetslag Linden hur ThingLink blir en praktisk och rolig IUP

Helene Brunström gick dock inte att hejda. Trots att hon både tar emot 7:or och höll i en workshop om in- och utlämningsmappar i Google Drive under uppstartsdagarna, hann hon med att utforska ThingLink.. Resursen går ut på att man kan lägga in olika länkar i en bild. Det går att länka till dokument, film, bild eller musik.

Helene tänker sig att resursen kan användas som en plattform för elevers IUP. Eleven väljer en bild i programmet och sedan länkar hen till de matriser i olika ämnen som olika lärare har delat. Bilden med länkarna sparas ned och delas med elevens handledare. Till sist delar man alltihop via google+. Vips har handledaren tillgång till matriser från alla elevens ämnen. Jättebra till utvecklingssamtalen!

Prova ThingLink ni också och berätta hur det går.

Annonser

One thought on “ThingLink som IUP”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s