Nu är klassiker-poddarna på plats

Här på bloggen har ni kunnat följa Carina Wieslanders arbete med pod-radio i 7:an. Nu ligger elevernas poddar på hennes webbplats Carinas pärlor. Carina tyckte att resultatet blev riktigt bra.  Programmen fick inte vara längre än fem minuter långa och uppgiften bestod av tre delar. Författaren skulle presenteras, ett utdrag ur texten skulle läsas upp och till sist skulle det finnas en dialog i inslaget. Författaren intervjuades exempelvis av en radiojournalist. Eleverna jobbade tre och tre. När alla program är publicerade på bloggen kommer de också att få lyssna igenom varandras program och ge positiv feedback.

Carinas pedagogiska tänk

Eleverna har redan haft ett prov på arbetsområdet Klassiker, så hon kommer inte att bedöma innehållet utan endast  presentationerna. ”Nu när vi gjorde det här första gången så tog tekniken mycket tid”, konstaterar Carina. Hon tror att några nog kommer att känna sig stressade när de hör varandras program. ”Vissa har ju så klart greppat mediets möjligheter mer än andra. Därför är det viktigt att vi fortsätter att arbeta med presentationsformen, nu när eleverna har lärt sig tekniken”, tycker Carina. Hon menar också att lärandet  inte får stanna vid att vi använder en massa teknik för sin egen skull. ”Nästa gång kan vi fokusera mer på innehållet och jag kan bedöma det också”, avslutar hon.

 

Annonser

5 reaktioner till “Nu är klassiker-poddarna på plats”

  1. Kul! Jag håller med om att tekniken alltid tar mycket tid den första gången man introducerar ett nytt arbetssätt. Det gäller verkligen att fortsätta med det för att innehållet ska hamna mer i fokus. Mina elever fick redovisa sina kunskaper i slutet av ett arbetsområde via appen Explain Everything den här veckan. Nästa gång behöver vi inte lägga tid på HUR appen funkar utan mer på VAD den ska hjälpa till att förmedla.

    Gilla

  2. Härligt Kaisa! Jag säger bara dela, dela, dela.Har du tid på torsdag så kan vi väl göra en ”Vi kikar in hos” om dig?

    Gilla

  3. Åh, vad kul det verkar. Jag vill också… Tänker låta mina elever lyssna och lära först, men efter jul så kör vi! Man lär så länge man har elever, kan de inte kommer jag till dig Cecilia.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s