Sollentuna IKT-arena på skolan

Idag har Sollentuna kommun bjudit in lärare från andra delar av landet för att inspireras av vår IKT-satsning. Greger Ravik på mellanstadiet öppnade sin dörr för besökarna.

bild (2)
Pia Westergren tillsammans med en grupp lärare som lyssnar på Greger.

En grupp av lärare från Hågadalsskolan i Uppsala fick höra Greger förklara hur 5:orna kunde göra en egen Sverigeresa i Google-maps. Uppsalalärarna hade massor av frågor efteråt. En av dem förklarade att det var roligt att komma ut i verkligheten. Det allra bästa är att få möjlighet att se hur eleverna arbetar.

En lärare från Sollentuna fanns

Cecilia Brännström från Hertig Karl tyckte att dagen hittills hade varit toppen.
Cecilia Brännström från Hertig Karl ska precis köra igång Skriva sig till läsning.

också med i gänget. Lågstadielärare Cecilia Brännström från Hertig Karl hoppades att få inspiration om hur man kan använda IT i olika ämnen. På skolan är de precis på gång att starta Att skriva sig till läsning.

Vad tycker då vår rektor Pia Westergren om kommunens satsning? En bra möjlighet att marknadsföra både kommunen och vår skola anser Pia. ”Jag vill att Helenelundsskolan ska vara en attraktiv arbetsplats och det här är ett sätt att visa upp oss”.

Pa skulle också gärna se att konceptet utvecklades så att vi Sollentunalärare fick möjlighet att askultera i varandras klassrum. Efter att ha fått hälsa på hos Tallens alla härliga motiverade elever kan jag bara instämma. Mer askulterande för alla!

bild (3)
Till sist; Greger in action!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s