Glöm inte PIM

Det var några år sedan som hela vår skola pimmades. Tre stjärnor fick vi och för många var det första gången vi satte ihop en egen PowerPoint eller filmberättele. PIM är visst på väg att läggas ner nu, men jag hoppas verkligen att allt fantastiskt material på deras hemsida kommer att finnas kvar.

Idag har Carina och jag exempelvis lärt oss redigera i programmet audacity med hjälp av pim-filmerna om ljud. De är hur pedagogiska som helst. Carina tänker visa dem i klasserna som introduktion för eleverna. Efter att ha sett dem borde de flesta klara att göra ett radioprogram. De ska bli 3 minuter långa och handla om författare vars böcker eleverna arbetar med just nu. Hon har avsatt sex lektioner och eleverna arbetar i par.

Musiken hämtar de förstås på gamla Multimediabyrån. Det är också en sådan där lite bortglömd resurs, där det finns hur mycket bra som helst.

Nåväl vi satte genast igång att spela in ett radioprogram själva. Det är superkul. Tyvärr vet vi inte riktigt hur vi ska publicera det här på bloggen. Jag får leta reda på något tillägg och återkomma.

Jag återkommer direkt. Lotta Malm NilssonRösjöskolan som följer vår blogg skrev och tipsade om Soundcloud. Det är bara att ladda upp filerna där. Hon har en instruktionsfilm på YouTube där hon visar hur man lägger in en ljudfil på en blogg. Jag såg också att den senaste versionen av WordPress inte kräver något tillägg för ljudfiler. Det är bara att dra in dem i mediahanteraren som man gör med bilder eller textfiler.

Kolla förresten in Lotta Malm Nilssons andra instruktionsfilmer på YouTube, t.ex. Första gånge i Google – e-post och annat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s