Vi kikar in hos Carina Bergqvist och 3b

Idag har jag kikat in hos Carina Bergkvist och hennes 3:a. Carina har jobbat med en klassblogg sedan eleverna gick i första klass.  Hon har valt att jobba i Google sites och att bara dela innehållet med eleverna och deras föräldrar. Bloggen har byggt ut allt eftersom behov har uppstått. Just nu har eleverna gjort ett läxförhör på bloggen. Skillnader mellan jägar- och jordbrukssamhällen beskrivs och analyseras i inläggen.

Riktig fart fick bloggen i tvåan när Gosedjuret Ruffa fick följa med eleverna hem. Resebloggen är ett annat stående inslag. När barnen är ute och reser håller de kontakt med klassen via bloggen. Nu ligger här nästan 30 inlägg från jordens alla hörn. Carina menar att eleverna tränar kommunikation och att anpassa texter efter syfte och mottagare.

I  matematik har Carina nästan helt övergivit boken. Istället arbetar hon med Nomp Plus. Det fungerar fram för allt väldigt bra för att befästa kunskaperna.Elevernas räknesagor ligger kvar på bloggen sedan tvåan. Numera är det förstås busenkla för alla, men de blir en påminnelse om vad barnen har lärt sig. Läxorna ligger alltid på bloggen och eleverna surfar vant runt bland instruktioner och inlägg.

En förälder kommer in för ett utvecklingssamtal. Hon intygar att klassbloggen är mycket uppskattad bland föräldrarna. Speciellt veckobrevet är populärt,Föräldern berömmer Carina för att  hon alltid får relevant och snabb information om det som är aktuellt. Inget onödigt utan bara det allra viktigaste. Sedan kan man läsa vidare på bloggen om man exempelvis vill veta mer om den där utflykten till Skansen eller om hur det gick på läxförhöret.

Just nu är Carina på väg till Steamboat med våra 8:or. Men när hon kommer tillbaka kan vi nog också få en länk till denna fantastiska men ack så hemliga blogg. Den här resedagboken skrev eleverna som åkte till Steamboat 2012.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s